fredag 23 januari 2009

Jag behöver en bok. Inte vilken bok som helst utan en mycket snygg och alldeles tom bok. Jag har fina pennor men ingen bok. Det är ju helt jättesorgligt. Hur ska man kunna plugga utan att ha en fin bok att skriva anteckningar i? Det kanske inte är ett så jättestort problem egentligen, men ingen bok och dessutom har jag tappat bort kontrollen till tvn. Den här dagen går ju bara åt skogen.

torsdag 22 januari 2009

och meningen med frukost är?

Hur äter man en apelsin om man inte ska pressa den till juice? Otroligt svåra funderingar man ställs inför tidigt på morgonen. Halv tolv. Att plugga på distans har redan gjort mig till en dygnsvändande smågalning. Jag går inte och lägger mig före jag sett allting som är värt att se på tvn. Sen sover jag bort hela dagen. Dagen då jag egentligen pluggar som bäst. Morgonen alltså. Tillslut lyckades jag i alla fall med en vass kniv skära sönder den goda apelsinen och äta upp innehållet. Så nu, halv två, två timmar efter jag först började fundera på att äta frukost har jag nu äntligen kommit igenom den första prövningen idag. Nu ska jag bara ta hand om allt viktigt som ska göras idag också. Plugga, städa, duscha, tvätta, diska, titta på handboll och flytta in en garderob på mitt rum så jag kan slippa ha alla mina kläder utslängda på mitt golv och i min säng, tänk om man kan få lite ordning i mitt rum så jag kunde slippa sitta ute i vardagsrummet och plugga!
Om jag ska lyckas med allt det där behöver jag verkligen en plan för att effektivisera mitt frukostätande, jag har ju ätit frukost så länge att jag är hungrig igen nu ju.