lördag 28 mars 2009

Nu är jag en aning trött på hemtentor. Riktigt supertrött. En är inlämnad, en kvar. Denna är hemsk. Sju sidor text borde minst skrivas på hm, ja nu är det ju mindre än två dygn kvar. En halv sida är skriven. Jag är nöjd med det jag skrivit, so far. Men hur ska jag få fram resten av texten? Var i mitt huvud gömmer sig all den kunskap jag behöver? Och framför allt, var är alla orden som fyller ut en text? Någon som kan några riktigt långa ord som man kan använda jätteofta? Jätte, kanske är ett bra ord, det kan man lägga till överallt. Jättestor, jätteliten (???), jättesöt, jättegullig, jättestat, jättetotalitär, jättedemokrati, jätteutländsk, jättefungerande, jätteliberal, jätteproportionellt jätteval. Nej, kanske inte att det är en riktigt bra idé. Men om det inte finns en bättre kommer jag absolut jättegöra det. Eller finns det ett längre ord som funkar bättre?

fredag 27 mars 2009

Nu är jag allt en aning bitter. Jag brukar inte skriva om vad jag läst i tidningen eller vad som står på internet, men nu är jag riktigt bitter. Och för första gången någonsin ska jag säga någonting om kungafamiljen. Carl Philip visar upp besticken han formgett, inget fel i det, fint att han gör något. Fint att han använder sin utbildning. Men det är här bitterheten kommer in, när man läser texten får man veta att han läst grafisk design och reklam inte bara i Sverige utan också i USA. Inget fel i det heller, det är bra att plugga. Så, egentligen är det inte förrän nu bitterheten kommer in, när man läser att han nu tänker plugga till lantmästare i Alnarp. Hallå? Är det okej för vissa att bara plugga hela livet? Medan vi andra måste växa upp och skaffa oss ett jobb. Är det bara vissa som samhället gör ledsna med att förklara att man inte kan gå i skolan hela livet? Att det bara är en dröm, en fantasi, som inte kan bli verklighet, för i verkligheten går man inte i skolan hela livet. I verkligheten måste man utbilda sig till något och sen skaffa sig ett jobb. Kanske att det är sant, prinsar och prinsessor i sagor kan plugga hela livet om det är det dom önskar. Vi vanligt folk får nöja oss med några år och massa studieskulder. Jag önskar att jag var en prinsessa. Jag skulle ge alla mina tiaror och fluffiga rosa klänningar för att få utbilda mig till allt jag vill.

onsdag 25 mars 2009

Det här är ju helt otroligt! Jag är glad! Riktigt superglad! Orden bara flyger ur mig och sammanhangen bara blir synliga. Att skriva tenta är otroligt roligt. Jag vill bli ideolog. Eller kanske filosof, historiker? Jag vill alltid skriva jämförelser där allting är rätt och ingenting är fel, så länge man har ett argument. När det väl klickar så är det ju som positiv förstärkning. Jag tillför ett klick i huvudet och sannolikheten att jag kommer fortsätta att skriva på tentan ökar. Haha. Usch, jag är miljöskadad. Vad händer om man kommer in en positiv förstärknings spiral? Sannolikheten för att jag skulle skiva mer på tentan ökar och ökar för varje klick. Det kanske skulle betyda att jag faktiskt blev färdig med den. Inte lite illa det inte. Och inte nog med att det inte är illa, det här är första gången som jag faktiskt inte slutar skriva för att jag kommit upp i minsta godkända ord mängd, jag är uppe i över 600 ord fast jag bara behöver skriva 500. Har till 1500 på mig innan jag skrivit för mycket. Tänk vad mycket mer kunskap man kan få ner på 900 ord! Och ännu mer förvånande, tänk att jag sitter inne med så mycket kunskap! Det har jag aldrig trott om mig själv. Så ja, jag ska hoppa runt lite. Försöka smälta min duktighet och skriva lite till.
I natt var inte en perfekt tenta natt. Det var en natt full av hemska drömmar. Okej, det ska en tenta natt vara, men den ska vara full av hemska drömmar om tentan. Inte andra hemska drömmar. Nu borde jag verkligen börja skriva. Tiden är knapp. Fokusering är ett måste. Det är mycket roligare att sitta vid köksbordet och prata om hundar och diskutera hur det sociala skyddsnätet fungerar olika i olika länder.

tisdag 24 mars 2009

Jag vill spy.
VAAARFÖÖÖR!?!?! Jag borde ju bara börja nu. Jag har allting framför mig, alla viktiga dokument öppnade på datorn och alla böcker redo. Frågorna är inte krångliga. Jag ska bara strukturera upp svaren och skriva ner dom. Skriva ner dom. Börja nu. Klara färdiga ... ska bara gå och hämta lite fika...
Just det, jag har fått tillbaka min dator! Den är alldeles hel, och allting finns kvar på den. Det trodde jag ju nästan aldrig skulle hända. Jag trodde att jag skulle få leva datorlös i resten av mitt liv och att hela mitt förra halvår skulle gå förlorat. Men allt är kvar. Och ja, det var inte blogga jag skulle göra. Jag skulle plugga. Men jag sitter här och myser för att jag fick bra feedback på min förra inlämningsuppgift. Kanske jag slipper göra tentan om jag har bra feedback på inlämningarna? Eller inte... suck
Jag har helt glömt av hur man gör. Det där med tenta panik. Att ha en deadline. Idag, på tentans tredje dag gick jag iallafall upp. Igår läste jag frågorna på tentan och insåg att jag än en gång saknade två böcker. Så då gav jag upp men kände mig nöjd över att ha kollat igenom tentan. I dag vaknade jag med panik och insåg att tentan är lätt. Riktigt lätt. Bara man har böckerna... Så nu har jag ätit frukost, nästan klätt på mig och gjort massa andra saker, oviktiga saker, som skriva i min timrapport till jobbet, mata fiskarna, gå ut en kort promenad med hunden, ta in tidningen, lyssna på musik, tänka tanken att jag skulle städa. Sen insåg jag ju att jag var tvungen att göra något åt det. Jag har bara två dagar på mig. Böckerna måste på något sätt infinna sig i min hand. Jag måste åt böckerna. Efter lite efterforskning inser jag att dom finns i Borås. Jag måste helt enkelt ta mig till Borås och kräva att jag får dom i min hand. Sen ska jag sitta uppe hela natten och skriva. För jag kan det. Jag vet hur man gör. Och jag har ju till på torsdag klockan 23:59 på mig. Jag ska lyckas. Nu måste jag bara börja med att ta mig till Borås. Tur att man kan läsa på bussen. Just det, måste kolla när det går bussar. Aldrig gör man något ordentligt. Nu är det nog bara för mig att kila iväg och göra något! Så jag kan säga att min första tenta är fixad iallafall. På torsdag.