fredag 1 januari 2010

Jag vill be om ursäkt om jag förut bad om ursäkt för att jag kallade Lugi tränaren för Halmstad stekare. Jag tar tillbaka ursäkten och tänker aldrig mer be om ursäkt om jag säger något elakt om Halmstad. För Halmstad har bevisat sig vara mer än lovligt elaka. Och ja, dumma dumma Halmstad. Jag är glad åt att deras dumma lampor gick sönder i deras dumma nya arena. Riktigt härligt skadeglad blir man i själen när Halmstad inser att de använt allt för mycket pengar på extrasaker som blinkade lampor i pausen och extrema högtalarsystem när något så grundläggande som takbelysningen inte fungerar. Det kan dom gott ha. Jag unnar dom en ofungerande hall. Där kan Halmstadborna sitta och gotta sig åt sig själva. Utan att vi andra bryr oss. Jag hoppas att de åker ur Elitserien och för alltid blir fast i Allsvenskan.
Okej, att börja det nya året med att fortfarande vara bitter över hur det gamla året slutade kanske inte är riktigt bra. Men fastän det gått fem dagar sen invigningsmatchen som var utsåld "men det har vi ju annonserat om, det har stått i hallandsposten...". Så är jag fortfarande bitter på deras sexistiska, dryga, flashiga, nya och elakt psykande arena och allt folk i den. Jag kan bara häpnas över hur intressanta deras tankar måste ha varit när de bestämde hur allting skulle utformas.

"Nej, men inte behöver de andra laget ha några platser i arenan? Menar du att dom skulle ha en klack som skulle vilja heja på dom? Det tror jag då inte..."
"Nej, inte behöver vi skriva på hemsidan eller på heh.nu att alla platser är sålda? Det räcker väl med att annonsera i HallandsPosten? Då får alla som behöver veta."
"Men du, jag har en idé! Vi säger bara till när vårt lag gör mål! Så det andra laget inte vet hur många mål dom har!"
"Jaa! Bra idé! Då kan vi också dra ut på att säga vem som gjort mål i det andra laget! Så länge att vi ibland inte hinner säga det innan vi gör mål själva!"
"Men jag har en bättre idé! Vi låter små tjejer stå vid sidan av planen med jättelångt hår och en handduk, så kan de springa ut på planen, ställa sig på knä och torka upp svetten från de stora manliga spelarna när det trillat, och neeej, inte behöver de vara duktiga på det inte, bara dom är söta. Tjejerna kan vara ouppmärksamma och gärna jättedåliga så att de andra laget får torka upp själva."
"Men du, jag har en otroligt mycket bättre idé! Vi sätter upp en massa ljuskanoner som kan göra häftiga ljusmönster på planen i pausen och en rökmaskin! Det blir jättecoolt! Och neeej, så himla mycket pengar behöver vi inte lägga på att göra takbelysningen bra så att vi har ljus under matchen."
"Och du, jag vet! Vi låter kommunfolket köpa upp platserna och ge bort dom i julklapp till folk som inte vill komma! Vem vill ha handbollsfolk på handbollsmatch? Bättre med viktiga gubbar!"
"En ännu bättre idé! Vi sparar inte ens några biljetter till spelarna i det andra laget så de kan ta med sina familjer och vänner! Haha, det andra laget har nog inga vänner eller någon familj för dom spelar ju inte för Drott!"
"Jag har en superidé! Vi struntar i att stänga av musiken då det andra laget har bollen, lite extra störningsmoment får dom ju tåla när de är på vår arena, varför ha ett rent spel liksom?!"

Jepp precis så tänker Drott och hela kommunen Halmstad. Och jag är bitter. Grejen är den att jag varit på matcher där RIK förlorat förut. Och jag brukar ändå gå därifrån med ett leende på läpparna. Jag gillar handboll, självklart blir jag gladare när vi vinner än när vi förlorar. Men upplevelsen är alltid rolig. Förutom på eran sketna arena Halmstad. Jag är den förste som säger grattis till det andra laget om de skulle vinna. Men det är skillnad på att vinna fairplay och att vinna på psykningar och ren elakhet. Att göra hela handbollupplevelsen till ett politiskt och sponsorjippo är inte schysst. Inte för någon. Ni kan ta er jävla rökmaskin och era förminskningsmetoder och köra upp det i era alldeles för hemmakära arslen. Hoppas er nya arena får fuktskador och att alla biljetter ni säljer möglar sönder så att ni får spela inför tomma läktare.

Okej, jag kanske gick lite för långt. Jag menar inget illa egentligen. Jag tycker bara att det är oschysst. Det är allt jag menar. Jag blev lite ledsen. Ganska mycket ledsen. Bitter. Men nu gråter jag. Mest för att jag skrev så elaka saker. Men lite för att hela situationen var så himla orättvis. Man ska inte sparka på folk som ligger. Och grejen är den, att jag skulle skriva precis samma inlägg om RIK hade lyckats vinna. Precis samma text. För det hade inte varit mer rättvist om vi vann. Jag hade känt mig precis lika ledsen och bitter. För det hela var elakt. Hela grejen. Rickard Lönn fick en biljett till sin pappa. En enda biljett. En enda person som fick heja på honom. En enda. Halmstad ville ha 4025 biljetter för sig själva. Inte snällt. Tänk på det Halmstad, nästa gång kan ni väl åtminstone spela musik när båda lagen gör mål, och vara lika snabba med att kommentera vem som gjort målet? Oavsett vilket lag som gjort det?