onsdag 2 december 2009

Jag hade massa saker att säga. Hela dagen har jag haft massa saker att säga. Det mesta handlade nog om månen. Inte för att jag sett den idag. Men det är mycket som handlar om månen. Sen är det något nytt zombiespel dom gör reklam för på tvn. Det är också mycket som handlar om det. Och vitaminer. C-vitaminer, D-vitaminer. Vitaminer. Jag funderar på om det verkligen går att få för mycket. För mycket vitaminer. Det går säkert. Och egentligen vet jag vad som händer då. Men jag har glömt. Jag glömmer allt. Det mesta. Precis allt. Utom det jag låter mig själv tänka om och om och om igen. Tills jag mår dåligt. Och nu har jag glömt allt fint jag skulle säga.

måndag 30 november 2009

Min vegetarianlista:
(ju högre upp en sak kommer på listan desto mindre chans är det att jag skulle äta det)
(dessutom har vi här bortsett från konstiga djur som hajar, krokodiler, hundar, känguru och andra exotiska djur för de vill jag absolut inte äta)
(djur som gräshoppor och andra skalbaggar är inte med för att jag visst skulle kunna tänka mig att äta dem)

Bläckfisk
Tonfisk
Häst
Fiberhavregryn
Potatis
Ris
Lök
Kyckling
Får
Fil och youghurt
Gelégodis
Vetemjöl
Gris
Äpple
Ko

söndag 29 november 2009

Awesome! Awesome! Awesome! Det här är verkligen den bästa dagen på otroligt länge. Den började med att mina majonäscravings blev tillfredsställda sen fortsatte den med en lång skogspromenad. Lukten av jul. Sen blev det handboll. Och vilken handboll sen! Superspännande. Jag är lyrisk. Magnus Wislander stoppar in mjukisbyxorna i strumporna och drar strumporna så långt upp på smalbenet han bara kan. Rickard Lönn är galet bra på att få Drott utvisade och göra mål samtidigt. Det var roligt att se en match där RIK fick tänka om. Där deras vanliga taktik inte alls funkade som den skulle. Drott visste precis vilka de skulle punktmarkera. Hur de skulle förstöra spelet för RIK. Och målvakten. Petter. Du kan ju inte leka durkslag under matcherna. Matchstarten var ju värre än Eriks brukar vara. Och egentligen trodde vi att vi var uträknade redan innan matchen startat. Jag har aldrig sett ett lag som värmt upp så taggat som Drott. Aldrig varit så säker på en förlust innan matchen. Drott gjorde allting dubbelt så mycket som RIK. De sköt dubbelt så hårda skott på sin målvakt under uppvärmningen. Dubbelt så svåra skott. Sprang dubbelt så fort. Flaxade med armarna dubbelt så frenetiskt OCH missade mitt huvud, med sin extremt hårt kastade handboll, med några få centimeter. Jag tror till och med de framkallade dubbelt så mycket svettpärlor på pannorna. Helt enkelt såg de oslagbara ut. Men fel kan man ha. Okej för att Petter Hansson till en början mest bara skrek och slog med handen i ribban när han missade boll efter boll. Det i kombination med att Drott faktiskt hade klurat ut RIKs taktik och det mesta slog i betongväggen som stod i Drotts mål gjorde att RIK gick en tidig förlust till mötes. Då tog RIK time out. En välbehövlig time out. Helt plötsligt växte Petter Hansson i målet och för ett ögonblick trodde jag att han var en tegelmur. Det var helt klart en otroligt spännande match där RIK kom tillbaka efter ett stort underläge. Tillslut gick om och dessutom vann. Utvisningarna haglade, kanske att Petter Bågenholm förtjänade sina 3*2 minuter och platsen på läktaren men det är tveksamt. Fastän RIK vann antalet utvisningar lyckades de hålla Drott på avstånd de sista minuterna. Och vilket lag. Vad alla kan. Okej, Rickard Lönn gjorde som vanligt mest mål. Även om han fick sitta på bänken ett tag. Men alla de andra. Såg ni Rasmus Nilsson??? Nacor Medina??? Almir Suljevic??? Och Andreas Weinås och Rickard Hanisch såklart. Det var awesome. Alla är awesome. Och dessutom är Mario Lipovac awesome. Sexmetare är speciellt awesome.
Och det hela slutade på kinarestaurangen där jag satte bambuskotten i halsen när Stefan Nystrand i egen hög person släntrade in med sitt simmargäng och satte sig ett bord bort.
Det känns som en helt perfekt dag. Nu: en kopp te i sängen, alpint på tv och grannarna tittar på viktig la liga match. Jag hör att det går mycket bra för ett av lagen. Det laget dom hejar på. Snart sova. Awesome.