onsdag 3 februari 2010

Det var längesen jag skrev här. Riktigt längesen. Så längesen att Johan börjat tjata på mig att skriva och alla andra glömt bort att jag har en blogg. Jag med. Tills Johan påminde mig. Den nya terminen gör mig förvirrad. Det känns som att jag alltid är förvirrad. Just nu är jag bara sjuk. Sjuk och ledsen. Som att allt var bra bara för någon vecka sen. Tills jag körde allt i botten.
Nu sitter jag och undrar om jag någonsin får besöka skånes blåsiga stränder igen. Om jag någonsin får ha snöbollskrig och kuddkrig. Om det är okej att äta jättegod chokladglass. Om Thailand är varmt och håller sig fritt från sjukdomar och tar hand om turisterna där ordentligt. För jag vill inte att någonting ska hända. Jag är orolig. Och det kan jag inte säga. Jag projicerar på fel saker. Oroar mig för Thailand. Eftersom jag inte kan oroa mig för Sverige.
För Sverige finns inte. Det kommer aldrig finnas. Jag borde lägga ner. Men jag är obotlig. Jag bara önskar att allt blir bra. Allting. Det känns som om jag pratar i gåtor. Men det gör jag inte. Jag skriver precis som det är och börjar för många meningar med ordet men.
Jag önskar att granatäpple gjorde allt. Jag säger som mongolerna sa redan på 1100-talet, min lever skrumpnar när du lämnar mig. Eller ja, du lämnar mig inte. För du har aldrig varit här. Men levern skrumpnar i alla fall. Min lever. För känslan sitter i magen.
Ska tvinga mig själv att bli frisk i natt. Jag vill ha snöbollskrig. Åka pulka. Göra snöänglar. Snölyktor. Bygga snögubbar. Snön är så vacker. Den gör mig lycklig. Egentligen. Ska tänka mer på snön och mindre på annat. Fokus på vacker snö. Sova och drömma om snö. Bara snö.
Skicka mig ett sms. Bara ett litet. Snälla?