fredag 17 juli 2009

Jag ska köpa mig ett bord och några udda stolar. Sen ska jag slipa och måla. Klistra fast serier på köksbordet så det blir ett riktigt frukostbord och måla kurbits på stolarna. Sy vackra udda stolsdynor med volanger och helt enkelt vara lite påhittig. Känner att mitt hem ska vara ett hem med stora luftiga ytor, ljusa färger och inslag av kitsch. Utan kitsch kan man inte klara sig.
Att jag sitter här och slösar värdefull tid på att fundera över hur min framtida lägenhet skall inredas är inte en slump. Jag kom in. Jag ska köpa mig en systemkamera och en manick som kan spela in intervjuer. Göra iordning min dator med layoutprogram och lära mig bildbehandling. Skriva texter på löpande band och lära mig saker. För första gången i mitt liv får jag skriva en krönika. Får och får, det är väl en definition, men för första gången skall någon läsa mina texter, jämt och ständigt. Ingenting kommer att få gömmas i byrålådornas mörka och trygga vråer. Allting skall ut i ljuset och diskuteras, kritiseras och förhoppningsvis utvecklas. Fingrarna kittlas av spänning inför de uppgifter som ligger framför mig. Jag har till och med, hör och häpna, sett ett preliminärt schema för första delen av terminen! Det ni, det är andra saker än kurser där schemat kommer insläntrande veckan innan tentan och bara ger en information om vad man redan har gjort. Alla deadlines är satta. Alla föreläsningar planerade. Det är som ett himmelrike. Okej, tro nu inte att jag är helt förblindad, självklart är jag helt öppen för att det kommer ändras och stuvas runt och tas bort och läggas till i schemat. Men de har i alla fall gjort ett försök till att glädja studenterna (och lärarna!) med att försöka strukturera upp vår tillvaro.
Än är det sommar, än är det mycket jag måste fixa innan skolan börjar. Än kan jag fantisera om min lägenhet som skall bli så fin. Hoppas bara jag får den!